"SAMANLIK SEYRAN OLUR" PASTASI :)




Eşim bu pastanın adını "SAMANLIK SEYRAN OLUR" pastası koydu :) 

Sevgili arkadaşlarımız Berrak ve Berk'in evlilik yıldönümleri için yaptığım on kişilik bu krokanlı pasta, karamelli çikolata kreması dolgulu. Fotoğrafta belli olmuyor ama pastayı günün anlam ve önemine uygun olarak kalp şeklinde hazırladım. Pastanın üst dekorunu ise fındık krokanla ve erittikten sonra karamelize ettiğim şekerle süsledim. 

Karamelin çikolataya çok yakıştığını düşündüğüm için sade bir çikolata kreması kullanmak yerine, arzu edildiği takdirde karamel kullanmayı seviyorum. Size de çikolata ve karameli bir arada kullanabileceğiniz tatlılar hazırlamanızı öneriyorum.

Herhangi bir kremaya karamel aroması ilave etmek istediğinizde, çelik bir sos tenceresinde şekeri eritip karamelize edin ve çok çok az miktarda su koyduktan sonra karamelize olmuş şekerin suda iyice erimesini bekleyin. Ve  bu karamelli suyu kremanıza ilave edin. Bu şekilde basit bir işlemle farklı bir lezzet yaratmış olacaksınız. Fakat böyle bir tat ilave edecekseniz kremanıza koyduğunuz şeker miktarını, ekleyeceğiniz karamel şekeri oranında eksik koymanız gerekir. Bunu yapmazsanız fazla şekerli bir krema pişirmiş olursunuz.  Aynı şekilde karamel sosunuza ekleyeceğiniz sıvı miktarı kadar, kremanızı pişirirken kullanacağınız süt miktarınızı da eksik tutmanız gerekir. Aksi takdirde fazla akışkan bir pasta kremanız olur.  

Pastalarınızda kullandığınız kremaları her zamanki tariflerinizle  hazırladıktan sonra, benim yukarıda yaptığım gibi cam kaselere koyup, üzerlerini süsleyerek konuklarınıza gösterişli ve lezzetli ikramlar da hazırlayabilirsiniz. Hatta bu süslü kremaların içinde evinizde bulunan mümkünse kendi pişirdiğiniz kek, pandispanya ya da kurabiye parçaları da ekleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...