Çocukken pasta yapmak istediğimde mutfağı çok dağıttığımı düşünen anneciğim, tek başıma pasta yapmama izin vermezdi. Ben ise koca bir pastayı tek başıma yapabilmek için tüm ev halkının uyuduğu gece saatlerinde yatağımdan kalkar, neredeyse sabaha kadar süren uğraşlarımdan sonra pastamı yapar, anneciğimin hiç anlamayacağı şekilde mutfağı toparlar ve büyük bir heyecanla yatağıma dönerdim.
Lezzetli pastalar yapmak ve onları güzel bir sunumla hazırlayıp, sevdiklerimle paylaşmak daima hayattaki en büyük tutkum oldu. İşte bu tutkumun bana verdiği keyif ve mutluluğu tercih ederek, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eğitimimi son sınıfta bırakmaya karar verdikten sonra Ankara Elizinn Pastanesi Pasta Şefi Haydar Coşkun’dan bir buçuk yıl boyunca pasta ve kurabiye eğitimi aldım. Aldığım bu eğitimin ve kendi mutfağımda edindiğim deneyimlerimin bana öğrettikleriyle, şimdi evimin mutfağında en mutlu olduğum işi yapma keyfini yaşıyorum.
Umarım sizler de şu anda yaptığım işin bana verdiği keyfi ve huzuru kendi hayatınızda yakalamış şanslı kimselerden birisinizdir.
Keyifli ve özel bir gününüzde, mutfağımdan çıkan lezzetlerimin size de eşlik ettiği özel bir günde buluşmak dileğiyle…
Gülbin BALBAY